Over slaapcoaching

Als je kind slecht slaapt dan zijn er duizenden zelfhulpboeken die je kunt lezen. Ook het internet barst van de artikelen, onderzoeken en fora met informatie en meningen over slaapgedrag. Maar wat werkt er nou voor jouw kind en jullie gezin? Hoe pas jij als ouder de juiste technieken consequent toe? Vermoeidheid en een overload aan informatie: je ziet al gauw door de bomen het bos niet meer. Een slaapcoach helpt je met het vinden van een passende oplossing voor jullie slaapprobleem.

Wetenschap toont aan hoe belangrijk slapen is. Niet alleen voor onszelf, maar ook – juist- voor onze kinderen! Kinderen hebben veel slaap nodig om de prikkels van de dag te verwerken, gezond te blijven, optimaal te kunnen groeien en om hun hersenen zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen. Goed slapen is van groot belang.

Baby’s die weinig slaap nodig hebben en de hele dag wakker kunnen zijn bestaan niet (al lijkt dit soms wel zo). Alle kinderen hebben de juiste tools in huis om goede slapers te zijn. Alleen: sommige baby’s leren als vanzelf om goed te slapen, waar anderen wat extra hulp nodig hebben. Slapen is dus een vorm van aangeleerd gedrag. Het is nooit te laat om van jouw kleine een goede slaper te maken!

Lees hieronder hoe ik te werk ga. Als gecertificeerd kinderslaapcoach maak ik gebruik van verschillende methodes, allen zijn bewezen effectief! Als je wilt weten wat ik voor jou kan betekenen kan je me ook een mailtje sturen, of plan hier een gratis telefonisch kennismakingsgesprek in! 

zin om aan de slag te gaan?

Kijk hier om te zien welk pakket het beste bij jouw gezin en je wensen past. Hieronder lees je precies hoe ik te werk ga:

  • Kennismakingsgesprek (gratis!) – we bespreken kort de slaapproblemen van jouw gezin en ik leg uit hoe ik je kan helpen.
  • Ben je klaar voor meer slaap én klaar voor verandering? Dan gaan we aan de slag! We plannen een consult. Dit gesprek kan bij jouw thuis of via het programma ‘Zoom’ (via de computer, met video dus we zien elkaar!)
  • Voorafgaand aan het consult, stuur ik je een intakeformulier. . Op dit formulier kan je alles kwijt over de huidige situatie.
  • Tijdens het consult bespreken we alles wat we moeten bespreken: de situatie, het ontstaan daarvan, hoe jullie er nu op reageren, maar ook wat jullie stijl is in ouderschap en wat jullie wensen en doelen zijn. Ik beantwoord ook alle vragen die je hebt over slaap. Zo vormen we samen jullie slaapplan!
  • Na afloop van ons gesprek werk ik jullie persoonlijke plan uit en stuur ik het op. . Jullie zijn klaar om te beginnen! Ik raad aan om zo snel mogelijk na het consult aan de slag te gaan met het plan.
  • Vanaf het moment waarop jullie het slaapplan gaan uitvoeren, beginnen we het met bijhouden van het digitale slaaplog. We hebben dagelijks contact en ik stuur jullie bij waar nodig. Vragen, onzekerheden of iets anders: we bespreken het allemaal in de coachingsweken. Door deze intensieve samenwerking tussen mij als slaapcoach en jullie als ouders is de kans op succes ontzettend groot.
  • Afsluiting: we bespreken kort hoe tevreden we zijn over het resultaat en ik ben natuurlijk benieuwd naar jullie feedback!
Sluit Menu